Home » Heerlijk, gezond en voedzaam ontbijten, daar staat deze verse granola voor!

Heerlijk, gezond en voedzaam ontbijten, daar staat deze verse granola voor!

Gepubliceerd op 22 januari 2019 om 15:08

Het is allemaal begonnen toen ik verder studeerde. Ik ben al heel mijn leven gepassioneerd door voeding, lekker eten en een gezonde levensstijl. Ik ging hierdoor dan ook voedings- en dieetkunde studeren in Gent en stelde mij veel vragen over wat nu effectief gezond is en wat niet. In deze tijd geen makkelijke vraag omdat erover zoveel verschillende theorieën worden verteld. Ik begon vanuit een visie op gezonde voeding mijn eigen granola te ontwikkelen. Volwaardige granen, veel vezels, gezonde vetten en af en toe een extraatje. Eerst bereidde ik enkel granola voor vrienden en familie. Ik kreeg steeds meer vraag om ook granola te maken voor andere mensen. Hieruit is het idee ontstaan om granola te verkopen. 

 

Vroeger had ik in de loop van de voormiddag steeds snel weer honger. Je grijpt sneller naar zoetigheden of overeet je 's middags. Met deze granola kon ik echt uren verder en honger lijden zat er niet meer in. Dit komt voornamelijk omdat alle granola's zijn bereid met havervlokken, zaden en noten. Niet onbelangrijk, ze zijn ook één voor één bereid ZONDER toegevoegde suikers. Dit geeft je dus een lang voldaan en verzadigd gevoel. Het komt doordat je bloedsuikerspiegel langzaamaan gaat stijgen en dalen en geen hoge pieken en dalen zal krijgen. Dit krijg je wel met een ander zoet ontbijt. 

 

Het perfecte ontbijt bestaat uit:

2-3 eetlepels Kok Madams granola (naar keuze)

100 ml magere of halfvolle melk of ongesuikerde yoghurt

1 stuk fruit naar keuze

1 groot glas water

 

Als je deze granola dagelijks op deze manier eet, heb je al heel wat vitaminen, mineralen en vezels binnen. Het is uiterst belangrijk om zelf goed voor je lichaam te zorgen en dat begint met een gezond en in dit geval ook snel ontbijt waar je niet veel werk aan hebt. Je hebt het steeds in de kast staan. 

Je kan Kok Madams granola niet enkel als ontbijt nuttigen. Het is ook een goed, gezond, volwaardig en vezelrijk tussendoortje. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.